TerminuZ

Stichting TerminuZ is er voor steun en thuiszorg in de laatste levensfase. Onze gemotiveerde vrijwilligers geven thuis tijd, aandacht en steun aan de zieke en de familie. Door er te zijn als het nodig is, maken onze vrijwilligers het mede mogelijk dat de familie de zieke zo lang mogelijk zelf kan verzorgen in de vertrouwde, huiselijke omgeving.

‘Er zijn’ betekent bijvoorbeeld waken bij de zieke, met hem of haar praten als daar behoefte aan is, voorlezen of helpen met de verzorging. TerminuZ maakt deel uit van VPTZ Nederland, waarbij 208 organisaties in de vrijwillige terminale thuiszorg zijn aangesloten. Ons werkgebied is Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland.

Waar wij voor staan!

Steeds meer mensen kiezen er voor om de laatste fase van hun leven thuis of in een andere vertrouwde omgeving door te brengen. Daar worden ze vaak dag en nacht omringd en verzorgd door partner, kinderen, familie of vrienden. Thuis kan iedereen uit de directe omgeving helpen om het leven waardig af te sluiten. Deze hulp van mens tot mens, de mantelzorg, is van onschatbare waarde en onvervangbaar.

Als familie ben je doorgaans 24 uur per dag beschikbaar. Het verzorgen in deze moeilijke en emotionele periode is erg zwaar. Ook als er hulp is van thuiszorg en/of huisarts. In die momenten is TerminuZ er voor hulp en steun aan de zieke en de familie.